Új festéssel egy új személyiség születik
Mérgelődésmentes házfestés házilag

Gyakori hibák szobafestéskor, amikor saját magunk kezdünk neki a festésnek

Ha festéskor erre figyelsz, akkor elkerülhetted ezeket a hibákat

Ha magad állsz neki az otthonod festésének, akkor ezekre a hibákra feltétlenül figyelj oda, mert a költségeid nőhetnek, ha nem úgy sikerül a festés, ahogy elképzelted.

1. Ha lehet, mindig a tervezéssel kezdj! Ne improvizálj és ne kapkodj!

A jó munkához idő kell – tartja a mondás -. Válaszd ki a festési munkákhoz a megfelelő anyagokat és az eszközöket. Mindig ellenőrizd le a festendő felületet. A repedéseket a vakolathibákat mindig javítsd ki.

2. Szoba szín választása

Mielőtt megvennénk a festékeket döntsünk a szoba színeiről. Ezt a legkönnyebben színmintákkal tudjuk eldönteni. A szóba jöhető színeket tegyük ki a falra és nézzük meg különböző fényviszonyok mellett. A nem megfelelő színválasztás később probléma lehet. Ha csak pillanatnyi hangulatra bízod a szín választását, nagyon mellé foghatunk. A jó szín harmonizál a szoba berendezésével és fényviszonyával. A festékboltban kevert festéket mindig ellenőrizzük, mielőtt elhozzuk az üzletből!

3. Ha lehet, akkor a saját ízlésére hagyatkozz és ne a divatot ajnározd

A divatnál mindig fontosabb, hogy jól érezzük magunkat az otthonunkban. Gondold végig a színek és azok árnyalatainak hatását. Inkább a meleg vagy hideg színeket szeretjük? Nem zavaróak-e a kontrasztos hatások? Vegyük figyelembe a színek élettani hatását is. Egy déli tájolású szobához nem feltétlenül jő ötlet egy meleg színt festeni a falakra.

4. A szoba festék elég lesz e vajon?

Jól számold ki mennyi festékre és alapozóra lesz szükséged a szoba festéséhez! Mérd meg pontosan a falakat, ha mennyezetet is fested, akkor azt se hagyd ki! Gondolj arra is, hogy két vagy három réteget kell festened, mert nem takar eléggé... Nézd meg mindig, hogy a festékes dobozon egy rétegben mekkora területre lesz elég. Gondolj arra is, hogy később sérülhet a fal és javítani kell. Ezért tégy el egy jól záródó festékesdobozba a festékből egy kisebb adagot. Nem árt az sem, ha felírod a festék márkáját és a szín kódját.

5. Csak a megfelelő szerszámokkal dolgozz!

Gondold végig, hogy milyen és hány darab festő szerszámra lesz szükséged. Egy pá példa:

  • takarófólia
  • ragasztócsíkok
  • létra
  • hígító
  • hengerek, kisebbek, nagyobbak
  • ecsetek
  • teleszkópos nyél, ha mennyezetet is festeni akarod, vagy magas a fal.
  • csöpögtető tálca
  • mintázó henger

6. Ne ott kezdjünk, ahol a legjobban fog látszani!

A munkát mindig a sarkokban vagy a széleken kezd el. Ecsettel kenj a falra a festékből és nézd meg, hogy olyan e a szín, amilyent elképzeltél. Ezután jöhet a henger és a munka megkezdődhet. Lepereg, lepattog a festék, ha túl vastagon kened a falra, erre ügyelj! Kend inkább 2-3-rom rétegben. Várd meg a festék száradását, és kövesd a festék használati utasítását a száradási, felhordási időt illetően.

Ha mégis kellene szakember, akkor szívesen állok rendelkezésére, hívjon, kérje ajánlatomat. Nem bánja meg!

KÉRJE AJÁNLATOMAT!

Amennyiben a minőség a legfontosabb szempont, írjon nekem!

Kedvező ár, biztos minőség!

Lakberendező segítségét kéri?
Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB