Új festéssel egy új személyiség születik
Szoba tapétázása és tapétázási árak alakulása

A tapétázásról pár szót...

A tapéta előnyei

A tapétázás nagyon elterjedt falburkolási technika, amit manapság inkább díszítő jelleggel alkalmaznak a szobák festéséhez. Mára a tapétáknak nem csak esztétikai szempontokból van jelentősége, mert a tapéta sokkal tartósabb megoldás, mint a festék.

A tapéta védi a falakat a kopástól és jól lehet tisztítani is. A tapéta vállasztéka ráadásul hatalmas. Rengeteg színválasztékból lehet választani és sokfajta stílusú és textúrájú tapéta létezik. Nagyon jó hangulatos helyégeket lehet vele létrehozni. Szobafestéshez is lehet használni egy-egy falfelület tapétázására, hogy jobban kiemeljen, vagy központosítson.

A tapétázás folyamata

A tapétázási árak attól függenek, hogy a tapétázandó fal milyen állapotú és milyen típusú tapéta lesz használva hozzá.

A tapétázásnál szép végeredményt akkor kapunk, ha egyenletes felületre kerül a tapéta. A felületi egyenetlenségeket gletteléssel lehet javítani. A régi tapétát, ha van, célszerű eltávolítani, vagyis meg kell tisztítani a falat.

Majd a tapéta méretre szabása következik. A ragasztót a használati utasítás szerint használva kenjük be a falat és a tapétát, majd következhet az első tapétacsík felhelyezése. Vigyázzunk, hogy az anyag ne ráncosodjon és ne gyúródjon és ne maradjanak alatta légbuborékok. A soron következő darabokat ügyesen egymás mellé helyezve, szorosan illesztve kerüljenek fel a falra.

Ha nem biztos abban, hogy jó lesz a végeredmény, kérje ajánlatomat

Mi befolyásolja a tapétázási árakat?

A tapétázandó felület állapota

Ha a fal előkészítést igényel, pl., régebbi tapétarétegeket kell lekaparni vagy nem egyenletes a fal azt glettelni kell. Vannak esetek, amikor a takarítás és a sitt elszállításáért is fizetni kell.

A tapétázandó felület magassága és tagolása

Amennyiben magas a belmagassága a helyiségnek előfordulhat, hogy állványozni kell, ami plusz költséggel jár. A tagolt falfelület tapétázásánál pedig több idő szükséges, így nagyobb a munkadíja is, egy nagyobb, tagolatlan fal tapétázása jóval kedvezőbb árból jön ki. 

Tapétázási feladat mennyisége

Az árakat kedvezőbben befolyásolja az a tényező, ha egyszerre mindent tapétáztat. Itt mennyiségi kedvezményt is kaphat, de csökkenti a díjat az is, ha nem kell a szakinak többször kivonulni minden felszerelésével együtt.

Tapéta típus választás

Nagy a választék a tapétapiacon és sok fajtából tudunk válogatni, de ez az árat is befolyásolja. A legolcsóbb tapétáktól a luxuskategóriájú tapétáig válogathatunk.

Különleges tapétákból többet!

Ha mintás tapéta tetszik meg nekünk, érdemes 10%-kal több tapétát vásárolni, hogy a minták megfelelően kijöjjenek, mert ilyenkor elég sok kiesik az összeillesztéseik miatt.

Munkaköltség és a használt anyagok minősége

Ha tartós megoldást szeretnénk, egy jó szakember évekkel növelheti a tapéta élettartamát. Nem érdemes spórolni a tapétaragasztóval sem, mert a minőségibb anyag tartósabb megoldásokat adnak.

Utómunka díja

Például a hagyományos fűrészporos tapéta festése alapesetben fehér színnel történik, de, ha mást színt szeretne, akkor az várhatóan feláras lesz.

Bár a tapétázást meglehet oldani házilag is, de szakemberrel biztosabb lesz a végeredmény, kérje ajánlatomat!

KÉRJE AJÁNLATOMAT!

Amennyiben a minőség a legfontosabb szempont, írjon nekem!

Kedvező ár, biztos minőség!

Lakberendező segítségét kéri?
Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB