Új festéssel egy új személyiség születik
Gyerekszoba festése hőszigetelő festékkel

A bababarát festékek legfontosabb tulajdonságai - erre figyelj a babaszoba festésekor

Babaszoba kialakítása – Ezekre feltétlenül figyelj!

Hamarosan új családtag érkezik? A babavárás alatt van egy fontos teendő, mely mellett nem lehet elmenni.  Mindenki élvezettel tervezgeti hogyan is nézzen ki a babaszoba, hogy ha hazaérkezik az új családtag, már kész szoba várja. DE sokan nem gondolnak a szobafestékek okozta esetleges káros hatásaikkal.

Mire érdemes odafigyelni festéskor?

A gyerekbútorok és aranyos játékok mellett fontos, hogy a beltéri falfesték milyen legyen. Itt most nem a színre gondolok, oké, az is fontos, de van, ami a baba egészségére káros hatással lehet.

Léteznek olyan beltéri falfestékek, melyekből káros anyagok párolognak, még a festést követően is, több hónapon keresztül, ami szennyezi a gyerekszoba levegőjét. Másrészt az sem mellékes, hogy a falak tisztíthatóak legyenek, amit a legtöbb festék nem tesz lehetővé.

Hogyan károsítja a benti levegőminőséget az egyes falfestékek?

EPA szakértők megegyeznek abban, hogy a beltérben elsősorban a levegő lehet az egészségkárosító az ott tartózkodókra. Mind az olaj és a latex alapú festékekben előfordulhatnak olyan illékony vegyületek, amelyek negatív hatással vannak az egészségre.

A VOC tartalmú festékek, akár asztmás rohamot is képesek okozni, de a szemre is irritáló lehet. Gyakori eset, hogy szédülés és a hányingert is okoz a VOC jelenlétére.

Mi az a VOC?

A VOC a levegőben előforduló szénhidrogén származékokat jelez, amelyek a napsugárzásának hatására kölcsönhatásba lép a nitrogén-oxidokkal.

Cél, hogy alacsony VOC tartalmú falfestékeket használjunk!

A kisbaba érkezése előtt érdemes a falakat olyan festékkel lefesteni, amely megfelel az egészségügyi követelményeknek, és nem kell tartani a káros anyagok kipárolgásától sem. Ilyen típusú festék a Protektor falfesték, mely ezen a téren már bizonyított, ugyanis gyakorlatilag nem tartalmaz egészségre káros anyagokat - 0,000 g/L VOC  -.

Miért rendhagyó a Protektor kerámia festék?
Alapanyagból adódóan apró, kerámiagyöngyök biztosítják a kiváló fedést és hőszigetelést is! A gyöngyök nem nagyobbak, mint a finom homokszemcsék.

Jól tisztítható falak kellenek?

Protektor festékkel kifestett otthonok falai könnyen tisztíthatóak maradnak! 

Ez bizony nem elhanyagolható szempont, hogy a falak tisztíthatóak legyenek, ott ahol gyerekek vannak. A hagyományos festékek egyenetlen felületébe könnyedén beágyazódik. A Protektor festék esetében ez nem így van, mert dörzsállóságának köszönhetően könnyedén lehet tisztítani.

Kerámiagyöngyök a hőszigetelésért

A gyerekszoba egészséges mikroklímája érdekében lényeges, hogy jól legyen hőszigetelve. A kerámiabevonat lehetővé teszi a hő elosztását, és annak visszaverődését a helyiség felé, így az egyenletes meleg biztosított, nameg nem mellékesen a penészt is elfelejthetjük.

A Protektor beltéri falfesték alkalmas mind a penészesedés megelőzésére, a megfelelő hőszigetelésre és a levegőbe sem juttat káros anyagokat.

A Protektor nagy előnye, hogy akár saját kezűleg is elvégezheti vele a munkát, de elvégzem én is, ha kéri segítségemet.

Milyen színt érdemes használni gyerekszoba festésekor?

A tömény rózsaszín nem mindig bizonyul jó választásnak, viszont a szürke színárnyalataival és barnával kiegészítve egyes falrészeken hatásos, mutatós végeredményt ad. A pasztellszínek helyett jó választás lehet az élénk színkombináció, amely vidámságot kölcsönöz a gyerekszobában.

KÉRJE AJÁNLATOMAT!

Amennyiben a minőség a legfontosabb szempont, írjon nekem!

Kedvező ár, biztos minőség!

Lakberendező segítségét kéri?
Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB