Új festéssel egy új személyiség születik
Olajfestéket, vagy diszperziós festéket használjunk?

Olajfesték vagy diszperziós festék, vagyis festés, vagy mázolás?

 A diszperziós festékek jellemzői:

A diszperziós festék vizes bázisú festékek családjába tartozik. Ez a festék a megszilárdulását a víz párolgásának köszönheti. A diszperziós festék vízzel hígítható, viszont minél hígabb a diszperziós festék, egyenesen arányosan rosszabbul takarja az alatta lévő festék réteget.

Az egyik jó tulajdonsága, hogy a festék a pólusain keresztül szellőzni engedi a falat. A másik nagyon kedvező tulajdonsága az ára. Még a jó minőségű prémium festékeké sem olyan nagyon magasak.

 A diszperziós festék hátránya, hogy kényesebbek a szennyeződésekre, ezért a tisztításuk elég sok figyelmet igényel. Előfordulhat az is, hogy csak újrafestéssel tüntethetőek el a csúnya szennyeződések a falról.

Olajfesték jellemzői:

Nagyon jó tulajdonsága, hogy eléggé jól lehet tisztítani a festéket és eléggé ellenálló. Számos felületen lehet használni használni, pl., fém, fa, fal, beton stb..

Az olajfesték a napnak kitett helyeken elhalványul, kifakul. A külső felületek mázolása során több rétegben célszerű alkalmazni.

Nehezebben kezelhető, mint a diszperzit festék és drágább is. A falat nem engedi szellőzni és a száradás során káros anyagok szabadulnak fel a festékből. Kifejezetten olyan helyen tanácsos használni, ahol a fal nagyobb mértékben van kitéve szennyeződésnek.

Mára az olajfestéket nem használják olyan gyakran, mint a 90-es évek előtt, legalábbis fára, falra már jóval ritkábban, mint mondjuk betonra vagy fémre.

Festés előtt érdemes tájékozódni szakboltban, vagy kikérni a festő véleményét, mert lehet, hogy jobb ötletet adnak a megvalósításra, mint egy laikus gondolná.

KÉRJE AJÁNLATOMAT!

Amennyiben a minőség a legfontosabb szempont, írjon nekem!

Kedvező ár, biztos minőség!

Lakberendező segítségét kéri?
Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB