Új festéssel egy új személyiség születik
Liszi Lajos szobafestő szakember
Beltéri festés, avagy "csináld Magad"

Beltéri falfestés

Beltéri falfestés – Segítség lakásfelújítóknak!

Lakásfestés előtt áll? Szobafestés van kilátásba, de tanácstalanul keresgél a szaküzletek polcai előtt? Nem tudja, hogy milyen típus festékre vagy milyen színre lenne szükség a konyhába, vagy a nappaliba?

Azt tudjuk, hogy az otthonunk kifestése nagyban befolyásolja azt, hogyan érezzük magunkat az otthonunkban a megfelelő színek kiválasztásával. A festés azonban sok teendővel is jár, ugyanis a pakolás, a bútorok védelme, a falak szabaddá tétele időigényes feladat lehet. Ha már rászánta az időt, akkor érdemes olyan festéket használni, mely időtálló minőséget képvisel.

Ha már a fenti sorokat olvasva is elment a kedve a festéstől, abban az esetben ajánlom magamat, de ha kitartó olvasson tovább, érdemes.

Minden festék ugyan azt tudja vajon?

A nem szakmabeliek számára könnyen úgy tűnhet a nagy választékot elnézve, hogy csak ár és név tekintetében különböznek egymástól ezek a festékek. Pedig nem is…

Szobafestésnél a színeket célszerű meghatározni a helységek funkcióját figyelembe véve. A fő szempont, hogy milyen hatást akar elérni a falak színével. Azonban egészségügyi és higiéniai szempontok szerint is kell vizsgálódni.

Vannak még mérgező falfestékek?

Akármilyen furcsa, de egyes festékgyártók a felhordás megkönnyítése érdekében olyan adalékanyagokat is kevernek a festékbe, melyek kipárolgásuknál fogva akár több hónappal a festés befejezése után is szennyezhetik otthona levegőjét. Ezeknek a festékeknek is megvan a maga funkciójuk, de semmi esetre sem olyan terekben, ahol huzamosabb ideig tartózkodik.

Milyen színeket válasszon, ha festeni akar?

Ahhoz nem kell komolyabb lakberendezési ismeretekkel rendelkezni, hogy a színekkel való variálás hozzájárulhat otthona élhetőbbé tételéhez. A szobafestés színeinek összeválogatásával kifejezhető vele az egyén személyisége, de passzolhat a szoba színe a bútorokhoz, vagy éppen a terek méretét növelheted a színek segítségével.

Milyen színekkel milyen hatás érhető el?

  • A világos színűre festett szobák a fényt visszatükrözve nagyobbnak mutatják a teret, mint amekkora ténylegesen. Kicsi lakást, esetleg egy szobát akar tágasabbnak látni, akkor a világos árnyalatok mellett kell dönteni. Nem csak a fehér az egyedüli választék, hanem a narancs, a kék, vagy a zöld világosabb árnyalatai is jó választásnak bizonyulnak. Tükrökkel egyébként még lehet fokozni a hatást.
  • Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a sötéteb színek nyilvánvalóan szűkítik a teret, vagyis a fényt elnyelve kisebbnek mutatják a szobákat. A megfelelő tájolás, és ablakméreteknél divatos és modern megjelenést ad az egyes helyiségeknek a sötét fal.
  • A jó hangulatra az olyan melegebb színek, mint a narancssárga vagy a sárga egyes szín árnyalatai jó hatással vannak ránk. Harmóniát és az otthonosság érzetét kölcsönzik ezek a színek a lakásnak, és szinte bármilyen helyiségben jól mutatnak.
  • Egyre többen választják a kombinált színeket, mert így különleges hatás érhető el. Ha nem szeretné, hogy túl sötét legyen a szoba, akkor csak az egyik falat kell befesteni sötétebb árnyalattal, a többi falfelület esetében döntsön a világos szín változatok mellett festésnél.

Hogy mutat majd a festék a falon?

A kérdés jogos! Amikor a festékboltokban a festékminták között keresgél, garanciát nem látnak arra, hogy az adott festék a falra festve is azt az árnyalatot hozza majd, amit szeretne viszont látni.

Erre a helyzetre az egyik jó festékmárka választás a Protektor beltéri falfesték.

A német hőszigetelő festékrendszer előnyei

Előzd meg a repedéseket!

Elég bosszantó jelenség, amikor a frissen festett falon vagy mennyezeten már a felújítás után hajszálrepedések jelennek meg. A plafon repedezettsége, és a lehulló festék jelenség kiküszöbölhető a Protektor beltéri falfestékekkel.

A szerkezeti elemek apró mozgásai mind befolyással vannak arra, hogy a festéket mennyire hagyja éppen a falakon. A Protektor termékcsalád festékei korlátozott mértékű mozgást el tud viselni, vagyis elég rugalmasan igazodik ahhoz, hogy ne keletkezzenek hajszálrepedések.

Káros anyagtól mentes

A Protektor beltéri falfesték népszerűségének az egyik oka, hogy teljesen mentes a káros anyagtól, így maximális biztonságot nyújt. A vásárlók számára egyre többet számít, hogy egészségkárosító anyagokat ne tartalmazzanak a festékek. Ennek a követelménynek a Protektor festékei nagyon is megfelelnek. A VOC tartalom (VOC=0,000 % ) ne kerülje el a figyelmét, ha festékvásárlás előtt áll! A VOC a károsanyag százalékos tartalmát jelenti. Minél kisebb, annál jobb.

Megelőzi a penészesedést

Természetesen nem csodafegyver, hogy a penész elkerülje otthonát, mert az épület adottságai, jellemzői, a szellőztetés és a fűtés is fontos szerepet játszanak, de tény, hogy a Protektor beltéri falfesték csökkenti a penész kialakulását.

Viszont, gyakorlati tapasztalatok vannak bőven, hogy a penészgátló hatás mennyire megbízhatóan érvényesül.

Hőszigetelő hatás egy falfesték használatával?

A Protektor festékkel csökkenni fog a fűtési költség. Jelentősen szárítja a falat, így kevésbé vezeti el a hőt, ezen felül a fűtéskor a meleget visszaverik a helyiségbe, így tovább javítja a hőérzetet.

Hőszigetelésre a legtöbben dryvit-ot vagy valamilyen gyapotot használnak külső hőszigetelésre. Ez nem egy olcsó megoldás, de tény, hogy eredményes.

Ugyanakkor a Protektor festékek más elven működnek, mint a külső szigetelések.

Hogyan hőszigetel a Protektor termékcsalád?

A festékben apró kerámiagömbök vannak, melyek valamilyen hullámhosszúságon tükrözi vissza a meleget. A vásárlói tapasztalatok szerint az erősebb fűtést igénylő hideg téli napokon sem kell plusz költségekbe vernie magát a fűtést illetően, mert a kerámiagömbös festéknek hála tovább melegek maradnak a szobák.

Az esetben, ha az ár a fontos tényező, akkor valószínűleg a Protektor nem az Ön választása. De, ha az időtállóság a minőség, és a káros anyagtól való mentesség fontosak Önnek, akkor megéri!

Megoldható a festékkel a házilagos felújítás is?

Felhordását tekintve semmiben sem különbözik a többi festéktől, kitűnő fedőképességet ad, így akár „csináld magad” is nekiláthatsz a szoba festésnek.

Amennyiben mégsem akar vacakolni, vagy biztosan szép szobákat akar, megbízhat engem is a szobafestéssel és kérheti lakberendező kollégám segítségét is.

Válassza a minőséget otthona felújításakor, és kérje ajánlatomat, akár most is!

KÉRJE AJÁNLATOMAT!

Amennyiben a minőség a legfontosabb szempont, írjon nekem!

Kedvező ár, biztos minőség!

Lakberendező segítségét kéri?
Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB