Új festéssel egy új személyiség születik
Kül-és beltéri festés, mázolás tapétázás
Kül és beltéri festés, mázolás tapétázás

Szobafestés és mázolás gyakoriság

Milyen időközönként fessük ki az otthonunkat

Idővel változik az ember ízlése és nem árt kizökkenni időnként a monotonitásból sem. Ezért a nagy festésekre nagyjából 4-5 évente szoktak sort keríteni. A tisztasági festést 2-3 évente ejtik meg a leggyakrabban használt helységekben. Ilyen a fürdőszoba a konyha és WC.

Az emberek hangulatát befolyásolhatják a körülöttük lévő hatások, ezek lehetnek jók vagy rosszak. Az otthonunk tipikusan az a hely, ahol regenerálódhatunk, így fontos, hogy olyan helyzetet teremtsünk, ami meg is valósítja nyugalmunkat. Ezt el lehet érni úgy is, hogy a teljes festést, vagy a tisztasági festést olyan színek használatával oldjuk meg, ami biztosítja a kiegyensúlyozottságot.  

Az otthona újra festésében tudok segíteni, de lakberendező kollégám tanácsát is kérheti. Kérje ajánlatomat.

Mázolás munkálatok a házban és körülötte

Manapság a műanyag ablakokat, ajtókat már ritkábban festik, de még mindig vannak szép számmal kerítések és fa felületek, mint pl. hajópadló vagy lambéria, amiket mázolni, vagy kenni kell.

A fa felületeket már nem célszerű “hagyományos” festékekkel kenni, mázolni, mert erre a célra léteznek már jó minőségű lazúr festéket. A lazúr festék választásnál figyeljünk arra, hogy kültéri, vagy beltéri felületre kenjük a festéket. A felületeknek minden esetben tiszta és pórmentesnek kellene lennie. A hibás felületek javítását előzőleg el kell végezni, erre a célra már nagyon jó anyagok állnak rendelkezésre.

A zománcfestékek lehetnek matt, selyemfényű, magasfényű zománcok. Ezeket legtöbbször fém felületekre használjuk manapság. A mázolás előtt a festendő felületeket itt is tisztítani kell.

Tapétázás, mint dekoráció

Ma inkább a tapéta dekorációt szolgáló eszköz, ami kiemel egy-egy részt a helyiségből, így téve lakályossá és erősítve fel a kívánt hatást otthonunkban. A tapéta színeinek és mintáinak kiválasztásával kiemelhetjük előnyös vonásait a helységnek.

Tapétázásnál és előzetesen a tapéta vásárlásánál szem előtt kell tartani, hogy a tapéta hogyan fog mutatni különböző fényviszonyok mellett a falon. A tapéta minta választásnál szempont legyen az is, hogy mekkora minták legyenek rajta. Nagy mintás tapétát lehetőleg nagy felületen alkalmazzunk, míg a kisebb helyiségekben a kisebb minták érvényesülnek igazán. A sötétebb, sűrű minták a teret szűkítik ugyanakkor meleggé, barátságossá is teszik.

A tapétázást elvégezheti Ön is, de megbízhat engem is otthona újrafestésével. Lakberendező kollégám segítségét is kérheti.

KÉRJE AJÁNLATOMAT!

Amennyiben a minőség a legfontosabb szempont, írjon nekem!

Kedvező ár, biztos minőség!

Lakberendező segítségét kéri?
Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB